Marokkaanse vegaballetjes met Ratatouille en Couscous


Hierbij een smakelijk recept voor vegaballetjes met een Marokkaanse twist. De marinade heb ik losjes gebaseerd op de recepten die ik vond voor de beroemde kruidenmix 'ras el hanout'. Lekker met couscous on the side en ratatouille voor je portie groenten (gewoon uit een blik hoor, dus lekker makkelijk). Serveer er een lekker frisse (zelfgemaakte) tzatziki bij voor een frisse touch! 



Wat heb je nodig? 

Hoofdgerecht voor 2 personen

  • 1 pakje Vegaballetjes (kant-en-klaar)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepel kaneel 
  • 2 kardemopeulen 
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 theelepel sambal 
  • 100 gram couscous
  • 1 blikje ratatouille (Bonduelle)
  • 1 blokje (groente)bouillon
  • geschaafde amandelen 
  • olie
  • tzatziki (lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt)

Doe alle kruiden in een vijzel en maal klein tot een kruidenmix. Doe wat olie in een pannetje en braad de vegaballetjes met de kruiden langzaam gaar. Bereid de couscous volgens de verpakking, voeg aan het water het bouillonblokje toe. Rooster de geschaafde amandelen tot ze lichtbruin kleuren. De ratatouille hoef je alleen maar op te warmen, bijvoorbeeld in de magnetron. Serveer alles naast elkaar en bestrooi met de geroosterde amandelen en nog  wat koriander. 

Smakelijk!


Commentaren: 0