"Vegan Spareribs"


Het is september en de eerste pompoenen liggen weer in de winkel. Maar ook overal op ons eiland zijn ze te koop bij boerderijen die, misschien wegens de mooie zomer, een overschot lijken te hebben. Zo leuk, die kramen vol met herfstachtig gekleurde pompoenen en kalebassen.

De marinade voor deze "spareribs" heb ik ter plekke verzonnen. Had ook helemaal verkeerd kunnen uitpakken, natuurlijk. Maar het resultaat is verrassend lekker én doet dus aan de smaak van spareribs denken! 


Wat heb je nodig? 
Bijgerecht voor 2 personen 

  • halve pompoen, in schijven gesneden, pitten verwijderd
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 theelepel chilipoeder 
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kaneel 
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • de blaadjes van 2 takjes tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
  • peper naar smaak

Grill de pompoenschijven. Ik had redelijk dikke schijven, het duurde daarom best lang voor ze zacht en gaar waren (zo'n 20 minuten). Ik heb ze gegrild in een contactgrill, maar je kunt natuurlijk ook een grillpan of de barbecue gebruiken. 
Meng ondertussen alle andere ingrediënten tot een marinade. Zodra de pompoenschijven gaar, of bijna gaar, zijn. Smeer je ze aan beide kanten in met de marinade en laat je ze nog even op de grill liggen. De marinade zorgt, behalve voor veel smaak, ook voor mooie grill marks. Dankzij de ketjap krijg je een mooi geglaceerd laagje. 

 

Smakelijk! 


Commentaren: 0